HTML

Wasabi Running Sushi & Wok Restaurant

A távol-keleti gasztronómia feltérképezése.

Idő

Kedvencek

Friss topikok

Az evőpálcika használata

Wasabimánia 2010.06.21. 20:23

 

 

 

Az evőpálcika általában egyik végén vastagabb (ez van a kezünkben), a másik végén vékonyabb (ezzel fogjuk meg az ételt). Fontos, hogy két egyforma hosszúságú és kiképzésű pálcikát használjunk, hiszen csak így lehet könnyen felemelni vele az ételt. Ha a pálcika vastagsága végig egyforma, a megfogható végét valamilyen díszítés jelzi.

A pácika változó hosszúságú lehet. Az egészen hosszú, akár 30-50 cm-es pálcikákat általában főzéshez használják. 

Vékonyabb vége lehet enyhén csúcsos, vagy tompa. A tompa végű pálcikák szélesebb pontos érintkeznek egymással, ezáltal könnyebb lehet az étel megragadása. A hegyesebb végű pálcikával könnyebb lehet a halak szálkázása, egyeseknek az étel megragadása is. A pálcikára azonban nem illik felszúrni az ételt.

Használata: 
1. Az egyik pálcikát helyezzük a tenyerünk és a hüvelykujjunk találkozásához, kicsit szorítsuk oda és támasszuk meg a gyűrűsujjunkkal. 
2. A másik pálcikát fogjuk a hüvelykujjunk, a mutatóujjunk és a középső ujjunk közé, nagyjából mintha írni akarnánk vele. A két pálcika hegyének egy vonalban kell lennie. 
3. A felső pálcika fel-le mozgatásával akár nagyobb darab ételt is összefoghatunk. 
4. Kellő gyakorlattal a pálcikát úgy használhatjuk, akár egy fogót. 

Általános szabályok: 
-A pálcikát nem használjuk zajkeltésre, figyelemfelkeltésre és gesztikulációra
-Illetlenség játszani a pálcikával
-A pálcikával nem mozgatunk más tárgyakat
-Nem illik a pálcikára szúrni az ételt
-A pálcikákat használaton kívül vízszintesen, egymással párhuzamosan illik letenni, a tányérra vagy a pálcikatartóra. 
-A pálcikát használaton kívül soha ne szúrjuk a rizsbe vagy a tésztába, úgy hogy a vége felfelé áll, ez nagyon illetlenség és durvaság, mert bármilyen felfelé álló, vékony hosszúkás tárgy a füstölőkre emlékeztet, melyeket temetések alkalmával gyújtanak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wasabimania.blog.hu/api/trackback/id/tr362099188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása